Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

Jakautuminen voittojen ja työntekijöiden verojen välillä

PWC verotaakka yrityksille. Missä maassa yrittäjyyteen kohdistuu eniten verotaakkaa? Missä maassa työntekijöillä on korkein tulovero? Mikä maa ottaa verotuksen suurimman osan yrityksiltä? Miten työntekijöiden ja yrittäjien verotaakkaa jakautuu eri maihin? Miltä verotaakka näyttää Suomessa verrattuna toisiin maihin? Missä maassa yritykset maksavat suurimman osan verotaakasta?

Verojen maksaminen

Uudessa raportissa Paying taxes 2019 yrittäjät voivat nyt lukea ja oppia lisää siitä, miltä verotaakka näyttää juuri nyt yrittäjälle eri maissa, ja miten Suomi kilpailee muiden maiden kanssa. Se mikä on hieman ainutlaatuista on että se on kirjoitettu yritysten, ei valtion, verotoimiston tai erillisen etujärjestön näkökulmasta, joka aina kohdistaa tekstiä ja kuvia nykyisen poliittisen agendan mukaiseksi. Yrityksillä on nyt mahdollisuus osallistua verotaakan paineisiin, byrokraattiseen aikaan ja maksujen hallintaan objektiivisella globaalilla vertailevalla näkökulmalla.

Hiukan yllättävää on, että Suomi ei ole eniten yrittäjyyteen kohdistuvasta verotaakasta (työntekijöiden verotaakan näkökulmasta), vaikka olemme luonnollisesti huipulla. Yrityksen osuus verotaakasta on kuitenkin valitettavan korkea Ruotsissa verrattuna esim. Saksaan, jossa työntekijät saavat vetää suuren verolaskun lähes kokonaan yli 2/3 työn kustannuksista. Suomessa verotyyppien välillä on parempi tasapaino. Yksinkertaisesti, Ruotsin yrittäjä maksaa työntekijän kustannukset ja Saksassa työntekijä maksaa suuremman osan omista kuluistaan. Suomella on oikeudenmukaisempi jakautuminen palkansaajien ja yrittäjien välillä.

Yrityksen verokiila

Täältä näet helposti, kuinka suuri eri verotyyppien veroaste on yritysten verotuksessa. Sitä kutsutaan ”Tax wedge” eller skattekli.

Kuinka suuri eri verotyyppien veroaste on yritysten verotuksessa.

Jakautuminen voittojen ja työntekijöiden verojen välillä

Näemme, että EU:lla on melko kohtuullinen tulovero yrityksille, kun taas työn verot ovat hieman korkeat, varsinki osana koko verotaakasta.

Jakautuminen voittojen ja työntekijöiden verojen välillä

Missä on huonoin olla yrittäjänä? Kun luet koko raportin ja tiivistät kaikki yritysverotuksen näkökohdat, mukaan lukien aika ja veromaksut, jotka on tehtävä, näemme, että Etelä-Amerikka on yrittäjälle pahin painajainen, hallinnollisesta näkökulmasta. Verotaakka on kuitenkin alhainen, joka kompensoi suhteellisen alhaisten verojen käsittelyn suuria menetyksiä. On erittäin vaikeaa ja kestää kauan hallinnoida ja raportoida veroja. Esimerkiksi Brasiliaa pidetään maailman monimutkaisimpana verojärjestelmänä, ja se sopii yleiseen ongelmakuvaan Etelä-Amerikassa, jossa veroprosessi estää yrittäjyyttä ja kasvua enemmän kuin missään muualla. Afrikassa on eniten aikaa tehdä veronmaksuja ja EU:lla on, uskokaa tai älkää, tarpeeksi byrokratiaa siitä, kuinka helppoa tai vaikeaa on maksaa veronsa. Hyvin kehittynyt rahoitusinfrastruktuuri tekee maksut sujuvaksi EU:ssa, vaikka se olisi noussut tunnilla viime mittauksesta. Muilla alueilla ajan menetys on vähentynyt nopeasti ja voimakkaasti esimerkiksi internetin ja matkapuhelimien vuoksi, mitkä ovat mahdollistanut parempia vaihtoehtoja.

Oikeus julkaista sisältöä PWC-raportista

Veroraportti Paying Taxes 2019 on ilmainen ja kaikkien saatavilla, mutta jotta voit julkaista kuvia ja tietoja raportista, tulee tämän linkin olla näkyvissä

Lue myös:


Korkein arvonlisävero maailmassa


Alin yritysten verotus maailmassa


PWC: Paying Taxes 2019 

5 Jan 2019

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy