Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

Arvonlisäverokanta SaksassaALV Saksassa (MwSt/USt). Mikä on arvonlisäverokanta Saksassa? Kuinka korkeat myyntiverot ovat Saksassa? Saksa arvonlisävero? Kuinka monta alennettua arvonlisäverokantaa on Saksassa? Mistä löydän saksalaisen kynnysarvon etämyynnille? Saksa alv?

ALV uutiset Saksassa

2020: Sähköiset kirjat ja kuukausittaiset hygieniatuotteet saavat (todennäköisimmin) 7 prosentin alv: n.

Kaikki digitaaliset markkinat ovat nyt (2019) vastuussa siitä, että alv veloitetaan.

Saksa muuttaa saksalaisista varastoista tuotteiden toimittamista koskevan säännön tulkintaa. Oikeudellisen määritelmän muutos merkitsee sitä, että nyt on mahdollista tilittää ja ilmoittaa tavaramyynnin, joka tapahtuu saksalaisesta varastosta saksalaiselle yritykselle "arvonlisäverottomana myyntinä EU: ssa"; siinä tapauksessa jos myyt muualta kuin Saksassa sijaitsevalta yritykseltä, mutta sinulla on varasto Saksassa. Näin ollen, ei-saksalaisten yritysten ei tarvitse enää olla arvonlisäverovelvollisia Saksassa. Ennen vuotta 2017 edellisten sääntöjen ja niiden tulkintojen mukaisesti Saksan varastojen toimitukset vaativat aina alv-rekisteröinnin Saksassa. Tämä ei kuitenkaan enää pidä paikkansa.

Saksassa Arvonlisäverokanta 

Mehrwertsteuersatz in Deutschland

Saksan markkinat ovat maailman neljänneksi suurin talous. Siksi on luonnollista, että monet eurooppalaiset pienyritysten omistajat ovat kiinnostuneita Saksan markkinoista. Tämän vuoksi tarvitaan myös tietoa saksalaisesta arvonlisäverokannasta suomeksi. Mitkä ovat alv-verokannat Saksassa? Mikä on tavallinen arvonlisävero Saksassa? Mikä on arvonlisävero sähköisistä palveluista Saksassa?

Saksan alv-numeron muoto EU-alv-numeron muoto Saksassa:

DE000000000

Mikä on tavallinen arvonlisäverokanta Saksassa?

Normaali arvonlisäverokanta Saksassa: 19%

Mikä on alennettu arvonlisäverokanta Saksassa?

Alennettu arvonlisäverokanta Saksassa: 7%

Alennetun verokannan sisältämät tuotteet ovat: Ruoka, kasvit, eläimet, kirjat, sisäänpääsymaksut, taiteilijan itsensä myymät taideteokset, matkustajaliikenne enintään 50 kilometriä ja hotellit (mutta hotellien toimintaan liittyvät palvelut eivät kuulu alemman arvonlisäverokannan piiriin, tämä tarkoittaa aamiaista, pysäköintiä, minibaaria, kylpylää jne. näissä alv on 19%). Huomaat usein ylimääräisen maksun nimellä "Kurtaxen" (paikallinen turistivero), joka on 3-5 euroa hotellimajoituksille.

Arvonlisäverokannat kaikille EU: n jäsenvaltioille

Saksan arvonlisäverokanta sähköisille palveluille Jos olet myynyt sovelluksia, pelejä, kuvia, musiikkia (e-palvelut), sinun on käytettävä 19 prosentin alv-verokantaa kun lasket asiakkaan arvonlisäveroa. Kuten ehkä tiedät, yritysten on nyt laskettava ja kerättävä arvonlisävero asiakkaiden puolesta, kun se myy digitaalisia palveluja yksityishenkilöille - asiakkaiden alkuperäismaan arvonlisäverokannan perusteella (MOSS-arvonlisäverojärjestelmä).

Etäkaupan kynnys Saksaan

Mikä on raja-arvo etämyynnille Saksaan? Jos olet tehnyt kauppaa Saksaan yli 100000 eurolla, sinun on rekisteröidyttävä arvonlisäverokantaan Saksassa ja maksettava sekä ilmoitettava arvonlisävero Saksan veroviranomaisille.

Etämyynnin rekisteröinnin kynnysraja: 100000 euroa

Miten rekisteröityä arvolisäverovelvolliseksi Saksassa?

Ulkomaisten yhtiöiden arvonlisäveron rekisteröinnissä Saksassa on yksi erityinen asia, yrityksesi luokitellaan tiettyyn paikalliseen verovirastoon riippuen alkuperämaastasi. Ei ole olemassa keskusvirastoa, joka hallinnoi ulkomaisten yritysten arvonlisäveron rekisteröintiä. Esimerkiksi suomalaisia ​​ja norjalaisia ​​yrityksiä hoitaa verovirasto Bremenissä, tanskalaisia yrityksiä verovirasto joka on Flensburgissa, virolaiset yritykset hoidetaan Rostockin toimistossa ja ruotsalaiset hoitaa Hamburg-Nordin järjestöt.

Löydä tästä kaikki Saksan veroviranomaisten yhteystiedot ja yksittäiset toimistot ulkomaalaisille yrityksille alkuperämaan perusteella

Poikkeuksellinen arvonlisävero Saksassa

Saksassa on kaksi alv-poikkeusta, joista vain harvat tietävät. Jos myyt Saksan Helgolandin alueelle, (Tanskan lounaispuolella oleva saari joka on vaihtanut kansalaisuutensa ​​monta kertaa), sinun täytyy pysähtyä ja miettiä, miten hallinnoit alv:ta ja sen laskuttamista. Saari on nyt virallisesti osa Schleswig-Holsteinia ja Saksaa, mutta se ei kuulu EU: n alv-alueeseen. Toinen poikkeus on Büsingen am Hochrhein alue, joka sijaitsee Sveitsissä Saksan rajan eteläpuolella. Alue on muodollisesti osa Saksaa, mutta taloudellisesti osa Sveitsiä, mikä tarkoittaa sitä, että sitä kohdellaan EU: n verotusta koskevan alv-alueen ulkopuolella.

Jos myyt yhteen näistä kahdesta saksalaisesta alueesta, se lasketaan vienniksi Euroopan unionin ulkopuolella (verrattavissa Suomen Ahvenanmaan alueeseen). Jos ostat näillä alueilla sijaitsevalta yritykseltä, silloin alv-näkökulmasta se tuodaan EU: hun EU: n ulkopuolisesta maasta.

Onko ALV:n käsittely mielestäsi ikävän vaivalloista muihin maihin myydessäsi? Niin se onkin! Mikäli onnistut tässä jo itse, onnittelen sinua tästä toisesta kokopäivätyöstä käyvästä hommasta, josta selviät ja jonka handlaat oman yrityksesi ylläpitämisen lomassa. Tähän byrokraattiseen painajaiseen on nyt kuitenkin ratkaisu. Lue lisää täältä.

Mistä voin tarkistaa saksalaiset alv-numerot?

Tarkista saksalaiset alv-numerot täältä

Euroopan unionin tulli- ja alv-alueet

Katso tästä selvitys EU: n alv-alueen mukana olevista alueista

Laskutus opas

  • B2B: Suomi EU-maassa yritys. Lasku ilman ALV: tä (käännetyn verovelvollisuuden).

 

  • B2C: Suomi EU-maan yksittäisten. Laskun arvonlisäveron ALV myytäessä tuotteita yksityishenkilöille Saksassa enintään 100 000 euroa. Lisätty ALV ei sisälly tätä raja-arvoa. Se on myynti ilman arvonlisäveroa. Palveluiden myynti on rajaton, ja voit ladata kotimaahansa ALV ei väliä kuinka paljon myyt.

 

  • B2Cd: Suomi ⇨ Saksa Sähköisten palvelujen (ladattavia tiedostoja sivustosi) on laskutetaan asiakkaan maan ALV-prosentti. Toisin sanoen 19 prosenttia Saksan MwSt Saksan henkilölle. Jos sinun kokonaismyynnistä sähköisiä palveluja EU: ssa on alle 10000 euroa vuodessa voit ladata Suomen ALV: n sijaan (yksinkertaistaminen sääntö pienyrityksille 1 jan 2019).

 

Avainsanat: Saksan arvonlisäverokanta, arvonlisäverokanta Saksassa, Saksan alv, arvonlisävero Saksassa ja Deutschland arvonlisäverokanta sähköisistä palveluista.

  

 

 

 

12 Jan 2019

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy