Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

Cdbabyn, Distrokidin ja iMusicianDigitalin tekijänoikeuskorvausten kirjanpitoValitettavasti kirjailijat, taiteilijat, muusikot ja keksijät kohtaavat monin tavoin kaikkein monimutkaisimmat ja hämmentävimmät osat alv- ja verojärjestelmästä. Tässä artikkelissa olen yrittänyt tehdä ulkomailta saatujen rojaltien muodossa saatujen musiikkitulojen verotuksen ja kirjanpidon ymmärrettäväksi.

Yhdysvalloista saatujen rojaltitulojen kirjanpito

Miten käsittelette Cdbabyn ja Distrokidin tuloja Yhdysvalloissa?

Olen tähän mennessä rekisteröinyt sen rojalteiksi 24%. ... Olen käyttänyt muutamia eri jakelijoita. Mutta pääasiassa saan rahaa Cdbaby:lta ja Distrokid:lta, jotka molemmat sijaitsevat Yhdysvalloissa, jos luen oikein. Miten nämä pitäisi tilittää? Ja millä arvonlisäverolla? On hyvin vaikea tietää onko siinä arvonlisäveroa vai ei. ... Mutta tarvitsisin apua siihen, miten se tehdään oikein CDbaby/Distrokid:n kanssa."

Miten lisenssimaksut Yhdysvalloista pitäisi kirjata?

Sopimusten mukaan CDbabys- ja Distrokids-tulojen olisi katsottava olevan peräisin Yhdysvalloista. Tätä päätelmää tukee vaatimus täyttää lomake W-8BEN. Kyseessä on siis kolmansien maiden yrityksistä saadut tulot, joihin sovelletaan tavanomaisia sääntöjä. Kirjanpidon näkökulmasta royalty on palvelun myynti EU:n ulkopuoliselle yritysasiakkaalle, joten sinun ei pitäisi lisätä tai vähentää arvonlisäveroa saamistasi rahoista. Jos rojalti maksetaan yrityksellesi, sinun on merkittävä summa arvonlisäveroilmoituksen riville 309. Tämä kenttä täyttyy yleensä automaattisesti, kun syötät summan kirjanpito-ohjelmasi tilille 3400 (tämä tili voi vaihdella eri kirjanpito-ohjelmien välillä).

Tili Kuvaus Debet Kredit
3400 Palvelujen myynti EU:n ulkopuolisiin maihin   1000
1930 Pankkitili 1000  

Alv-ilmoituksessa summa tulee merkitä ruutuun 309.

Väärän arvonlisäveroilmoituksen korjaaminen

Nyt olet käsittääkseni kirjannut sen myynniksi 24% Suomen alv:lla. Tämä on monella tapaa väärin, koska kyseessä ei ole kotimaan myynti, vaan tulo Yhdysvalloista. Lisäksi rojaltissa ei ole 24% alv vaan 10% kuten olet nähnyt Teostossa (jos se olisi kotimainen rojalti).

Sinun on siis korjattava kirjanpitosi ja arvonlisäveroilmoituksesi. Suomessa arvonlisäveroilmoituksia voi korjata takautuvasti 5 vuoden ajan, joten tämä ei ole ongelma. Älä vain kirjoita muutoksia juuri jätettyyn arvonlisäveroilmoitukseen, vaan täytä se niin kuin olisit tehnyt sen alusta alkaen oikein. Helpoin tapa on aloittaa vanhalla ilmoituksella, lisätä muutetut kentät ja lähettää sitten uusi ilmoitus.

Korotat summaa rivillä 309 (tähän kenttään on merkittävä Yhdysvalloista saatujen tulojen kokonaismäärä). Toisin sanoen summa, jonka olet merkinnyt tilille 3400 korjatuissa asiakirjoissa.

Jossain vaiheessa saat ilmoituksen Vero, jos he havaitsevat eron vanhan ja uuden alv-ilmoituksen välillä. Veroviranomaiset saattavat pyytää asiakirjoja, joilla vahvistetaan, että ne todellakin palauttavat sinulle arvonlisäveron (lisätarkastuksia tehdään, jos arvonlisävero on maksettu odottamattomasti petosriskin tms. vuoksi) Sinulle palautetaan tarpeettomasti maksettu arvonlisävero, koska et ole velvollinen perimään arvonlisäveroa näistä tuloista.

Miten iMusicianDigitalin tulot kirjataan tilinpäätökseen?

Jos keräät rojalteja musiikin jakelusta tämän palvelun kautta, tämän hoitaa iMusician Digital AG - Binzstrasse 23 (West Entrance) - 8045 Zürich - Sveitsissä, joka sijaitsee maantieteellisessä Euroopassa, mutta Sveitsi ei kuulu EU:n alueelle, mikä tekee asioista hieman monimutkaisempia.

Miten iMusicianDigitalin tulot kirjataan verotuksessa?

Nostat rahaa PayPalin avulla, mutta laskua ei luoda itselaskutusta varten. Voit kuitenkin ilmoittaa tililläsi, että olet yritys, mikä ei aina ole mahdollista muissa palveluissa.

Lisenssimaksut ovat kirjanpidon kannalta palvelun myyntiä EU:n ulkopuoliselle yritysasiakkaalle, joten sinun ei pitäisi lisätä eikä vähentää arvonlisäveroa saaduista rahoista. Jos ne kuitenkin maksetaan yrityksellesi, sinun on ilmoitettava summa rivillä 309. Jos saat rahat yksityishenkilönä, sinun on ilmoitettava summa lisätulona ansiotyöstä. Yhdysvaltalaisen iMusicianDigitalin lisenssimaksuihin sovelletaan samoja kirjanpitoperiaatteita kuin edellä olevassa esimerkissä.26 Mar 2024

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi


Musiikin jakelija, joka pitää Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.

Musiikin jakelijat, jotka pitävät Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.
Vaihtoehtoinen verohallinto Amazon-myyjille

 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy