Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.


Stäng


Stäng

Korkeimmat ALV prosentit maailmassaALV luokitus. Missä maassa on korkein arvonlisävero? Missä maissa on korkein ALV? Mikä on korkein ALV prosentti Euroopassa? Millä EU-jäsenillä on korkein ALV prosentti?

TOP 6 – ALV prosentin maailmanmestarit (Arvonlisävero)

1. Bhutan (50%)
2. Djibouti (33%)
3. Burma/Myanmar (30%)
4. Unkari (27%)
5. Tanska (25%)
6. Kroatia, Norja, Ruotsi (25%)

(Kroatia 25%=>24% 2019)

ALV:n maailmanmestari on epäilemättä minimaa Bhutan naurettavan korkealla ALV prosentilla 50%. Maa sijaitsee Bangladeshin pohjoispuolella, jossa puolestaan on vain 15% ALV. Djibouti on toisena prosenttimäärällä 33% ja se on myös pieni maa. Se löytyy Itä-Afrikan levottomasta kulmasta läheltä Eritreaa ja Etiopiaa. Myanmar, paremmin tunnettu vanhalla nimellään Burma, saa kolmannen sijan vaatimattomalla 30% ALV:llä. Tanska (25%) löytyy listan sijalta 5 ja heillä on vain yksi ALV prosentti – kaikissa tavaroissa, palveluissa ja tuotteissa on 25% arvonlisävero.

TOP 5 – Euroopan korkeimmat ALV prosentit

Euroopassa näemme saman trendin kuin muussa maailmassa, siirtymisen yritysverosta kuluttajaveroon. Valtiot siirtävät veropaineen yrityksistä ihmisiin, koska on helpompaa ja varmempaa verottaa kuluttajia. Taistelu ulkomaisten yritysten sijoituksista on rajua ja kaikki maat tuntevat tarvetta alentaa yritysten verotasoja, tämä fakta myös ajaa tätä trendiä. Tässä on top-lista maista, joissa on korkeimmat arvonlisäverot Euroopassa:

1. Unkari (27%)
2. Tanska (25%)
3. Norja, Ruotsi (25%)
4. Kroatia, Suomi, Islanti, Kreikka (24%)
5. Irlanti, Puola, Portugali (23%)

(Islanti 24% => 22,5% 2019). 

22 nov 2017

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi 

AlvTieto:

Hae sivustolta. Voit hakea sivuston hakusanalla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP

Privacy policy