Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

Onko digitaalisen rahan myynnissä, kuten Bitcoinissa, arvonlisäveroa?Bitcoin. Veroa Bitcoinissa? Onko virtuaalinen raha hyödyke? Verotetaanko digitaalisen rahan myyntituottoa? Onko Bitcoinin myynnistä kannettava vero, kun ostat tuotteen tai palvelun?

Mitä Bitcoin ja digitaalinen raha ovat?

Virtuaalinen raha, kuten Bitcoin, on itse asiassa vain salattu datatiedosto. Tällä datatiedostolla on arvo, joka määritetään digitaalisen rahan tarjonnan ja kysynnän perusteella. Digitaalisen tiedoston voi nähdä hyödykkeenä tai kuin osakkeena. Bitcoin on siten enemmän omaisuutta tai osaketta kuin todellista valuuttaa. Tämä vaikuttaa arvonlisäveroon ja veroihin.

EU näkee Bitcoinin arvonlisäverottomana

Heinäkuussa 2015 tuli päätös, että Bitcoin on alv-vapaa EU:n sisällä, koska se on maksuväline. Kaikilla finanssipalveluilla on nolla alv EU:ssa ja siksi myös Bitcoinin tulee olla arvonlisäverovapaa. Päätöksestä tuli myös lopullinen: EU sanoo Bitcoin arvonlisäverovapaata EU:n päätös: Bitcoinin vaihto on arvonlisäverovapaata

Bitcoinin tulovero

Bitcoinin myynti ja vaihto on lähes samanlaista kuin osakkeiden myynti. Virtuaalisten valuuttojen voitot ovat veronalaisia pääomatuloja, mutta et voi vähentää tappioita muista voitoista, kun myyt digitaalisia valuuttoja tai kryptovaluuttoja.

Onko Bitcoin ulkomaalainen valutta?

Ei, sitä ei lasketa oikeaksi eikä ulkomaalaiseksi valuutaksi

Jos myyt Bitcoinin, valitettavasti sitä verotetaan pääomatuloina. Ostettaessa Bitcoinilla ja muilla Internet-valuutoilla, maksat 30% / 34% arvonkorotuksesta, aivan kuin myisit osakkeita. Tuotteiden ostaminen Bitcoinilla on siis kuin ostaisit tuotteita osakkeilla.

Käytännössä tämä käytäntö tarkoittaa sitä, että digitaalinen raha ei ole käyttökelpoinen maksuväline, vaan siitä tulee vain keinotteluvaluutta. 

15 Apr 2018

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi


Musiikin jakelija, joka pitää Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.

Musiikin jakelijat, jotka pitävät Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.
Vaihtoehtoinen verohallinto Amazon-myyjille

 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy