Alv Tieto

Apua pienyrittäjälle verojen viidakossa. Apua ALV- ja veroasioihin pienyrittäjille.

ALV VirossaALV Virossa (Käibemaks-km). Kuinka korkea tavallinen ALV-kanta on virossa? Mikä ALV laskutetaan yksityishenkilöiltä Virossa, sähköisiä palveluita myytäessä? 

Viron ALV-numeromuoto

EU: n arvonlisäveronumeron muoto: EE000000000

Mikä on Viron korkein alv-kanta?

Viron lippu ja arvonlisäverokannat

Enimmäisverokanta (vakio): 22%

(korotettu 2 %:lla 1. tammikuuta 2024)

Mikä on alennettu alv-kanta Virossa?

Alennettu alv-kanta: 9% 

(painetut kirjat, lääkkeet, lääketieteelliset laitteet, liikuntarajoitteiden apuvälineet, terveydenhuolto, hotellit ja e-kirjat toukokuusta 2020 lähtien)

Alennettu alv-kanta: 5% 

(Sekä fyysisesti että digitaalisesti julkaistavien lehtijulkaisujen arvonlisäverokanta on 1. elokuuta 2022 alkaen 5 prosenttia.)

Arvonlisäverottomat alueet: Peruskohdat EU:ssa, toisin sanoen pankki-,

vakuutus-, kiinteistö-, posti- ja terveydenhuoltopalvelut.

Katso kaikki EU-maiden ALV-kannat täältä

ALV:n palautus

Et voi vaatia arvonlisäveron palautusta seuraavista: Ruoka ja edustus (rajoitettu), moottoriajoneuvot ja niihin liittyvät kustannukset (rajoitettu 50% palautus), hotellin siivouskustannukset (ilman ALV-palautusta kyseiseltä osalta). Samat säännöt maksetun arvonlisäveron palautuksesta koskevat sekä ulkomaisia yrityksiä että Viron kotimaisia yrityksiä. 

Sähköiset palvelut Virossa

Kun myyt EU-yrityksenä Virossa yksityishenkilölle digitaalisia palveluita (esim. mobiilisovellusta), yrityksesi on laskutettava Virossa 20% ALV:lla. EU:n liitesäännöstön mukaan, joka astui voimaan 2015, sinun tulee aina lisätä Virolainen ALV hintaan, kun myyt elektronisia palveluita yksityishenkilöille.

Täältä löytyy tarkempia tietoja digitaalisten palveluiden uusista ALV-säännöistä 

Viron etämyynnin raja-arvo

Mikä arvo on myynnin raja-arvo Viroon? Jos myyt tuotteita yli 35000 eurolla, sinun on ALV-rekisteröitävä yrityksesi Virossa, ja ilmoitettava ALV:n Viron verovirastolle. (Estonian tax and customs board/Maksu-Ja Tolliamet) Jos myyt tuotteita alle 35000 eurolla, sinun on sen sijaan myytävä suomalaisella ALV:lla, koska tuotteen liikevaihto pidetään olevan Suomessa. Siksi sinun tulee ilmoittaa kynnysarvon alittava myynti normaalina kotimaisena arvonlisäverona. 

Jos myyt yritykselle, laskutat ilman arvonlisäveroa summasta ja liikevaihdosta riippumatta (käänteinen verovelvollisuus), mutta asiakkaan ALV-numero on kirjoitettava laskuun, muuten se lasketaan myyntiin yksityishenkilölle. Siinä tapauksessa sinun on lisättävä suomalainen tai virolainen ALV riippuen yrityksesi liikevaihdosta Virossa vuoden aikana. Lisätietoja tästä löytyy päävalikon kohdasta "EU:n ALV".

Etäkaupan rekisteröintiraja: -

Kuinka rekisteröin arvonlisäveroa Virossa?

Jos myyt Virossa alle 40000 euroa vuodessa, sinun ei tarvitse rekisteröidä arvonlisäveroa. Tämä pätee, jos sinulla on Virossa rekisteröitynyt yritys. Voit kuitenkin ilmoittautua vapaaehtoisesti, vaikka myytkin alle kynnysrajaa. Mutta jos myyt (liikevaihto on) yli 40000 euroa/vuosi, sinun on rekisteröitävä virolainen yrityksesi Virossa arvonlisäverolla.

Kun rekisteröit yrityksesi arvonlisäveron Virossa, sinun on osattava joko viron-, englannin- tai venäjän kielen. Rekisteröidy Viron arvonlisäveroon täältä:

Rekisteröidy Viron arvonlisäveroon

Huomaa, että sinun on lähetettävä hakemus henkilökohtaisesti, et voi lähettää sähköpostia tai postia. Voit kuitenkin tehdä tämän paikan päällä, olevan valtuutetun edustajan kanssa, esim. paikallinen asianajotoimisto, jonka edustaja henkilökohtaisesti menee verovirastolle ja jättää lomakkeen…

Kuinka voin tarkistaa Viron ALV-arvon?

Tarkista Viron kotimaiset ALV-arvot täältä (KMKR)

Täältä voit tarkistaa virolaisten yritysten EU: n ALV-arvot

Mitkä alueet sisältyvät EU:n ALV-alueeseen?

Täällä on luettelo EU:n ALV-alueista

Laskutus opas

  • B2B: Suomi  EU-maassa yritys. Lasku ilman ALV: tä (käännetyn verovelvollisuuden).
  • B2C: Suomi  EU-maan yksittäisten. Laskun arvonlisäveron ALV myytäessä tuotteita yksityishenkilöille Virossa enintään 35.000 euroa. Lisätty ALV ei sisälly tätä raja-arvoa. Se on myynti ilman arvonlisäveroa. Palveluiden myynti on rajoittamatonta, ja voit periä kotimaasi arvonlisäveron myymästäsi riippumatta.
  • B2Cd: Suomi  Viro Sähköisten palvelujen (ladattavia tiedostoja sivustosi) on laskutetaan asiakkaan maan ALV-prosentti. Toisin sanoen 20 prosenttia virolainen arvonlisävero virolaiselle henkilölle. Jos sinun kokonaismyynnistä sähköisiä palveluja EU: ssa on alle 10000 euroa vuodessa voit ladata Suomen ALV: n sijaan (yksinkertaistaminen sääntö pienyrityksille 1 jan 2019).


 

2 Sep 2019

ALV-VAT-KIRJANPITO

www.alvtieto.fi


Musiikin jakelija, joka pitää Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.

Musiikin jakelijat, jotka pitävät Sunon ja Udion kaltaisten yritysten tekoälyn tuottamasta musiikista.
Vaihtoehtoinen verohallinto Amazon-myyjille

 

AlvTieto:

Etsi verkkosivustolta. Voit tehdä hakuja sivustosta avainsanojen avulla.

 


Suomen kieltä På svenska

Tiedote

Llinkkejä:

Blog Directory & Search engine


SITEMAP


Luvan muuttaminen

Privacy policy